088 11 22 000

Cases

Webapplicatie

Horeca Crowdfunding Nederland

Webapplicatie met een bite

De uitdaging van Horeca Crowdfunding Nederland

Horeca Crowdfunding Nederland is het enige crowdfunding platform in Nederland dat zich exclusief richt op de horecasector en gelieerde bedrijven. Het crowdfundingplatform werd als experiment in 2014 opgericht, omdat horeca-ondernemers vaak moeite hebben de financiering via een reguliere bank rond te krijgen.

The Code Connectors zijn sinds 2014 betrokken bij de ontwikkeling van de HCN-webapplicatie. Crowdfunding was in die tijd nog relatief nieuw. Inmiddels heeft Horeca Crowdfunding Nederland meer dan 30 miljoen euro kunnen investeren en bewees daarmee succesvol te zijn.

Webapplicatie die tegen een stootje kan

Horecaondernemingen dienen hun financieringsaanvraag via de webapplicatie in. Nadat Horeca Crowdfunding Nederland de leningsaanvraag beoordeelt, wordt hij op de website gepresenteerd aan potentiële investeerders. Deze kunnen vervolgens een deel van het project financieren. En dat gebeurt soms massaal. Zo was er nog niet zo lang geleden bijvoorbeeld een investeringsaanvraag van meer dan een half miljoen euro die in 20 minuten volledig gefinancierd werd. Op zo'n moment moet de applicatie natuurlijk goed bereikbaar zijn en functioneren.

Geen eenvoudige webshop

De investeerders doen hun financiering ook via de webapplicatie. Onder de motorkap is dit een webshop waar complexe berekeningen in gedaan worden. De aflossingsschema's verschillen per project, maar een project kan bijvoorbeeld ook versneld afgelost worden. Via 'Mijn Horeca Funding', een persoonlijke pagina voor investeerders, hebben zij inzichten in de geïnvesteerde bedragen per project, de aflossingsschema's en de jaaroverzichten.

Online koppeling

Op dit moment werken The Code Connectors aan een koppeling met het Reeleezee- boekhoudsysteem. In dit boekhoudsysteem worden alle investeringen en aflossingen boekhoudkundig verwerkt, om alle cijfers geautomatiseerd aan te kunnen leveren aan investeerders.

CTA: Heb jij ook een uitdaging waar nog geen oplossing voor bestaat? The Code Connectors gaan samen met jou aan de slag! Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen