Cases

Horeca Crowdfunding Nederland

Webapplicatie

Horeca Crowdfunding Nederland

Webapplicatie met een bite

De uitdaging van Horeca Crowdfunding Nederland

Horeca Crowdfunding Nederland is het enige crowdfunding platform in Nederland dat zich exclusief richt op de horecasector en gelieerde bedrijven. Het crowdfunding platform werd in 2014 opgericht, omdat horeca-ondernemers vaak moeite hebben de financiering via een reguliere bank rond te krijgen.

The Code Connectors zijn sinds 2014 betrokken bij de ontwikkeling van de HCN-webapplicatie. Crowdfunding was in die tijd nog relatief nieuw. Er waren dan ook nauwelijks vergelijkbare websites en alles moest vanaf de grond worden opgebouwd.

Inmiddels heeft Horeca Crowdfunding Nederland meer dan 34 miljoen euro kunnen investeren en bewijst daarmee succesvol te zijn.

Horeca Crowdfunding webappliatie

Webapplicatie die tegen een stootje kan

Horecaondernemingen dienen hun financieringsaanvraag via de website in. Nadat Horeca Crowdfunding Nederland de aanvraag beoordeelt, wordt hij op de website gepresenteerd aan potentiële investeerders. Deze kunnen vervolgens een deel van het project financieren.

De meeste projecten worden binnen enkele minuten na openstelling op de website gefinancierd.
Dit mede doordat investeerders een investeringsprofiel kunnen aanmaken om automatisch in projecten te kunnen investeren.

Tijdens de eerste publicatie minuten, worden er soms honderden investeringen gedaan. Toch draait de applicatie – door slim programmeren – op een standaard server zonder ingewikkelde aanpassingen.

Horeca Crowdfunding webappliatie

Complexe financiële berekeningen in een eenvoudige website

Naast het publiceren van projecten en afhandelen van investeringen is er een uitgebreide backoffice waarin alle administratieve zaken worden beheerd. Denk hierbij aan het initiëren van betalingen en incasso’s, genereren van aflosschema’s en communicatie met ondernemers en investeerders. Bijna het gehele project van aanvraag tot terugbetaling wordt gemanaged in de webapplicatie.

Online koppelingen

Om alle geldzaken centraal af te handelen zijn onder meer koppelingen gebouwd met Accept Email, Reeleezee, Mailchimp en Sparkpost Mailing Provider. Door in het systeem incasso en betaal batches aan te maken is het beheren van alle transacties een fluitje van een cent.

Heb je ook plannen om iets compleet nieuws op te zetten? The Code Connectors gaan samen met jou aan de slag! Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?