Cases

Overload Worldwide

Webshop

Overload Worldwide

Geïntegreerde webapplicatie en webshop

De uitdaging van overload worldwide

Overload Worldwide biedt personal trainers, therapeuten, artsen en wetenschappers alles wat nodig is om zich te onderscheiden in de wereld van fysieke training. Dit doen zij met modulaire trainingen, voedingssupplementen en merchandise, zoals kleding en sportaccessoires.

Op het moment dat Overload Worldwide bij The Code Connectors aanklopte, hadden zij een aparte Wordpress website met een losse Magento webshop. Zij zochten een totaal-oplossing waarmee zowel de website, webshop en het organiseren van de opleidingen wordt geregeld. Wij ontwikkelden een maatwerk webapplicatie waarmee aan deze eisen wordt voldaan.

Overload Worldwide maatwerk webshop

Specifieke eisen vragen om maatwerk

Om aan alle wensen van Overload Worldwide te voldoen, ontwikkelden The Code Connectors een webapplicatie waarin de pagina’s, webshop en de backoffice voor opleidingen geïntegreerd zijn. De front-end bestaat uit de website/webshop en user portal voor klanten, trainers en studenten. De backoffice heeft naast de mogelijkheid om de website en webshop te vullen ook alles in huis om de trainingen daadwerkelijk te organiseren.

Vooral de organisatie van trainingen was een belangrijk aandachtspunt. Met de nieuwe applicatie kunnen vele Excel sheets de deur uit en zijn vele handmatige processen volledig geautomatiseerd.

Overload Worldwide maatwerk webshop

Deelnemers aan de trainingen kunnen bijbehorende informatie terugvinden in de user portal en zelf herexamens inplannen. Tegelijkertijd hebben de trainers zelf ook alles bij de hand. Van het bijhouden van presentielijsten tot aan het printen van de deelname-certificaten. Alles gebeurt nu in één applicatie.

Voor de uiteenlopende doelgroepen zijn verschillende kortings- en loyaliteitsprogramma's in de webshop ingebouwd. Particuliere klanten kunnen punten sparen welke in de webshop worden geaccepteerd en (groot-)zakelijke klanten kunnen in aanmerking komen voor speciale kortingen.

Online koppelingen voor soepele processen

Om vanuit de webshop de supplementen, materialen en sportkleding te kunnen leveren, ontwikkelden we een online koppeling met de Active Ants fulfilment. Dankzij deze koppeling verloopt het bestel- en leverproces soepel en worden alle order statussen goed verwerkt. Voor betaling vanuit de webshop maken we gebruik van Mollie.

Vanzelfsprekend zijn ook orderstromen vanuit Channable en affiliate partijen ingeregeld.

Wil jij ook meer dan met je huidige Magento of Woocommerce webshop mogelijk is? We nemen graag je situatie onder de loep en bekijken of een maatwerk webshop een oplossing kan zijn.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?