088 11 22 000

Cases

Webshop

Overload Worldwide

Geïntegreerde webapplicatie en webshop

De uitdaging van Overload Wordwide

Overload Worldwide biedt personal trainers, therapeuten, artsen en wetenschappers alles wat nodig is om zich te onderscheiden in de wereld van fysieke training. Dit doen zij met modulaire trainingen, voedingssupplementen en merchandise, zoals kleding en sportaccessoires.

Op het moment dat Overload Worldwide bij The Code Connectors aanklopte, hadden zij een aparte Wordpress-website met een losse Magento-webshop. Helaas voldeed geen van beide eisen volledig aan de eisen. Zij zochten een oplossing die in alle situaties praktisch is. Wij ontwikkelden daarom een geïntegreerde webshop én webapplicatie met een praktische backoffice.

Specifieke eisen vragen om maatwerk

Om aan alle wensen van Overload Worldwide te voldoen, ontwikkelden The Code Connectors een webapplicatie waarin de front-end en de backoffice geïntegreerd zijn. De front-end bestaat uit de website en de webshop. De backoffice heeft naast de mogelijkheid om de webshop te vullen ook alles in huis om de trainingen daadwerkelijk te organiseren.

Vooral de organisatie van trainingen was een belangrijk aandachtspunt. Niet alleen kunnen de trainingen diverse keren per jaar gegeven worden op verschillende locaties, er zit ook een logische volgorde in de trainingen. Iemand kan bijvoorbeeld geen T.O.P. Trainer Level C -module volgen zonder eerst Level A en B van de training af te ronden. In de nieuwe applicatie kan dit realtime gecontroleerd worden.

Verder kunnen deelnemers aan de trainingen de informatie over de trainingen goed terugvinden. Tegelijkertijd hebben de trainers zelf ook alles bij de hand. Van het bijhouden van presentielijsten tot aan het printen van de deelname-certificaten. Alles gebeurt nu in één applicatie.

Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende kortings- en loyaliteitsprogramma's in de webshop verwerkt. Particuliere klanten kunnen bijvoorbeeld credits verzamelen die als betaalmiddel in de webshop worden geaccepteerd en (groot-)zakelijke klanten kunnen in aanmerking komen voor speciale kortingen.

Online koppelingen voor soepele processen

Om vanuit de webshop de supplementen, materialen en sportkleding te kunnen leveren, ontwikkelden we een online koppeling met de fulfilmentpartij van Overload Worldwide. Dankzij deze koppeling verloopt het bestel- en leverproces soepel en worden alle orderstatussen goed verwerkt. Voor betaling vanuit de webshop maken we gebruik van een Mollie-koppeling.

CTA: Herken jij de uitdagingen van Overload Worldwide? The Code Connectors denken graag met je mee om een passende oplossing te vinden! Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen