Cases

Visa Service Desk

Webapplicatie + webshop

Visa Service Desk

Webapplicatie, webshop & online koppeling

De uitdaging van Visa Service Desk

Visa Service Desk is een zelfstandig bedrijf dat vindt dat het aanvragen van een visum of legalisatie een positieve ervaring moet zijn. Om deze trajecten zo ontspannen mogelijk te maken, wilden zij een website die overzichtelijk en eenvoudig in gebruik is. Geen complexe formulieren en ingewikkelde uitleg, maar een website die prettig en efficiënt werkt. En die het proces en de kosten voor iedereen inzichtelijk maakt.

The Code Connectors gingen met deze uitdaging aan de slag en ontwikkelde voor Visa Service Desk een webapplicatie waarmee de complete afhandeling van een visumaanvraag kan worden beheerd.

Visa Service Desk maatwerk webapplicatie en webshop

Maatwerkapplicatie voor een complex proces

Het aanvragen van een visum is soms een ingewikkeld proces. Ieder land heeft zijn eigen voorwaarden en eisen waarop een visumaanvraag wordt beoordeeld. Afhankelijk van onder meer het reisdoel moeten verschillende documenten worden aangeleverd. Er bestaan complexe prijsverschillen tussen het type prijsaanvraag en ook de aanvraagprocessen lopen uiteen.

Om de juiste informatie te kunnen tonen aan de klant én om te bepalen welke documenten hij aan moet leveren voor een visumaanvraag, zijn van bijna alle landen in de wereld voor de verschillende type reizen alle aanvraagbenodigdheden te beheren en op te vragen. Zo weet de klant precies wat er nodig is en wat het kost!

Maatwerk webshop met geautomatiseerde processen

Het aanvraagproces vormt het hart van de applicatie. Van het uitzoeken van de reisbenodigdheden en het bestellen van dienstverlening, tot het aanleveren van documenten en gegevens en het verkrijgen van het visum: alle stappen zijn gedetailleerd uitgewerkt en inzichtelijk via de maatwerk applicatie.

In de achterliggende techniek wordt niet alleen rekening gehouden met de complexiteit van het aanvraagtraject, maar ook de aanvraag zelf bewaakt. Zo kunnen zowel de medewerkers van Visa Service Desk als de aanvrager realtime de orderstatus inzien.

Visa Service Desk maatwerk webapplicatie en webshop

De oplossing van The Code Connectors: Gebruiksvriendelijk Én efficiËnt

Visumaanvragen zijn soms ingewikkelde trajecten, omdat de wetgeving van landen en overheden nu eenmaal complex zijn. Het is ons gelukt om ondanks deze complexiteit en het tal van variaties in iedere regelgeving een systeem te ontwikkelen die gebruiksvriendelijk, beheersbaar en efficiënt is. De website heeft diezelfde eigenschappen. Daardoor is het aanvragen van een visum een stuk minder complex geworden!

Wil jij jouw complexe processen vereenvoudigen? The Code Connectors denken graag met je mee! Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?